Volledig scherm
De chauffeur draait ondanks het verbod toch linksaf de Bosscheweg op.

Linksafverbod bij Beekse Brug Beek en Donk werkt

BEEK EN DONK - Met het linksaf-verbod bij de Beekse brug stroomt het verkeer over de N615 beter door, daarover is iedereen het nu al eens.


Maar het zorgt in de avondspits ook voor veel meer sluipverkeer door Beek en Donk. Dat blijkt uit een rondgang van het ED langs diverse betrokken partijen.

De provincie stelde het verbod bij wijze van proef ruim drie weken geleden in. Verkeer in de richting van Gemert mag nu niet meer net over de brug linksaf de Bosscheweg op rijden.

Het verbod zorgt in de avondspits voor meer sluipverkeer door Beek en Donk, blijkt nu in de praktijk. Dat zeggen bewoners en ondernemers aan de Brandstraat en Koppelstraat.

Lees meer in de Helmondse editie van het ED van vrijdag of in de digitale krant.

  1. Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    LAARBEEK - De drie zittende raadsleden van Algemeen Belang Laarbeek (ABL) gaan alle drie voor hun partij opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in. De door het partijbestuur voorgestelde kandidatenlijst heeft de goedkeuring kunnen wegdragen van de leden. Eerder was fractievoorzitter Monika Slaets al tot lijsttrekker gekozen. Mocht de ABL wederom in de coalitie komen dan is zij tevens kandidaat voor het wethouderschap. De huidige raadsleden Ron Verschuren en Jordy Brouwers staan op plaats 2 en 3.

Gemert e.o.