Volledig scherm
Loek Beekmans zoals veel mensen hem kenden, als stadionspeaker van Sparta'25. © Rene Manders

Loek Beekmans, dé stem van Sparta'25

Wie zijn stem hoorde schallen over het hoofdveld van Sparta'25 herkende hem direct. Tientallen jaren was Loek Beekmans de de vaste stadionspeaker van de voetbalclub uit Beek en Donk. Maandag overleed hij op 71 jarige-leeftijd.

,,Hij had een ongelofelijk hart voor de club en gaf een positieve invulling aan al zijn werkzaamheden voor Sparta'25, waarin humor een belangrijke rol speelde", legt bestuurslid Jan Leenders uit. In een eerder interview met het Eindhovens Dagblad zei Beekmans: ,,Ik kon vroeger thuis makkelijker nee zeggen dan bij Sparta ’25." Beekmans was onder meer jarenlang wedstrijdsecretaris, zorgde er voor dat bij de renovatie van de Rotterdamse Kuip de groenwitte stoeltjes een nieuw bestaan kregen op de tribune bij Sparta'25 en organiseerde de beroemde fietstocht naar Barcelona. Hiermee werd in 1982 10.000 gulden opgehaald voor de club die er toen financieel helemaal niet goed voor stond.

Binnen en buiten Beek en Donk verwierf Beekmans faam als de vaste speaker bij thuiswedstrijden van het eerste elftal. Leenders: ,,Legendarisch is het verhaal van de keeper die naar het toilet moest. Het duurde wel vijf tot tien minuten voor hij terug was. Een grote boodschap. Toen de keeper weer op het veld stond nam Loek de microfoon: 'Ahhhh, dat was lekker'. Iedereen moest lachen."

Loek Beekmans laat een vrouw, twee kinderen en drie kleinkinderen achter. De uitvaartdienst is zaterdag om 10.30 uur bij De Groof in Beek en Donk.