Loods houtzagerij in Beek en Donk brandt volledig af: 'Belangrijkste dat er geen gewonden zijn gevallen'

VIDEOBEEK EN DONK - In Beek en Donk is de loods van Benik Houthandel en Zagerij dinsdagochtend verloren gegaan. Pandeigenaar Eric Dekkers baalt als een stekker, maar is in de eerste plaats blij dat er geen gewonden zijn gevallen.

Nee, Dekkers had zich wel een andere dinsdagochtend voorgesteld toen hij omstreeks 07.30 uur arriveerde bij het pand. Al snel werd hem duidelijk dat er niets meer te redden viel.  Een grote brand legde de loods namelijk in as. Maar: ,,Ik ben in ieder geval blij dat er geen gewonden zijn gevallen."

Dekkers probeert de ellende te rationaliseren. Alle materiële schade is volgens hem verzekerd. Wel baalt hij mee met de exploitant, 'die altijd zijn ziel en zaligheid in het bedrijf stopte'. 

Lees verder onder de foto's.

Volledig scherm
Van de loods is weinig meer over. © Bert Jansen
Volledig scherm
Van de loods is weinig meer over. © Bert Jansen

Code grote brand

De brandweer schaalde de brand 's ochtends direct op naar code grote brand. De brand zou omstreeks 06.45 uur uitgebroken zijn.

Volgens een woordvoerder van de brandweer brak de brand achterin de loods uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek al vlug dat er ook rook uit de voorkant van het gebouw brand kwam. Binnen de kortste keren stond het gehele pand in lichterlaaie. 

Doordat er veel hardhout in de loods lag, sloegen de vlammen razendsnel om zich heen. In het pand bevonden zich een aantal gasflessen waarvan er drie zijn geëxplodeerd. Volgens de brandweer leveren die explosies verder geen gevaar op.

Gecontroleerd

De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Omdat de loods zo'n 100 meter van andere bebouwing vandaan ligt, is er geen gevaar voor omliggende gebouwen. De hitte is enorm goed voelbaar, de vlammen ontzettend fel. 

Er zijn geen gewonden gevallen. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de loods aanwezig. De brandweer meldt de komende uren nog bezig te zijn met bluswerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand is tot op heden niets bekend. 

Volledig scherm
Brand in de loods van de houthandel. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in houtzagerij in Beek en Donk. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in houtzagerij in Beek en Donk. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in houtzagerij in Beek en Donk. © Bert Jansen