Maradona speelt legendarische Bavaria-reclame na in leeg Philips Stadion

VIDEOLIESHOUT/MIERLO - Kennen we de Bavaria-reclame met Marco van Basten uit 1993 nog? Er is nu een nieuwe versie. De hoofdrolspeler daarin? Niemand minder dan Diego Armando Maradona.

De 56-jarige Argentijn, die nog steeds over een fameuze traptechniek beschikt, ontkurkte in een leeg Philips Stadion op virtuoze wijze een flesje Bavaria 0.0.

De voormalige Argentijnse stervoetballer is in Mierlo neergestreken voor een trainingskamp met zijn club Al-Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten. Afgelopen zaterdag was het fenomeen te gast in het Philips Stadion bij de wedstrijd tussen PSV en AZ (3-2). Het bracht Bavaria op het idee om Maradona te vragen promotie te maken voor hun alcoholvrije bier - Bavaria 0.0 - op de manier zoals Marco van Basten dat in 1993 deed in San Siro.

Peer Swinkels: ,,We hebben een lange historie met opmerkelijke reclames met een leuke paradox. Toen we zagen dat Maradona in de buurt was en wel in was voor een echte Bavaria 0.0 konden we de kans niet laten liggen om een van onze meest legendarische reclames ooit, opnieuw met hem te maken. We zijn enorm trots dat dit gelukt is.”

Volledig scherm
Diego Maradona met de bal aan de voet in het Philips Stadion. © Bavaria

Gemert e.o.