Volledig scherm
© Rene Manders

Meer aandacht voor schrijfwedstrijd Dialectenfestival Lieshout, prijsuitreiking op zaterdagavond

LIESHOUT - De uitreiking van de Dialectpenning - en de bekendmaking van genomineerden en prijswinnaars vindt dit jaar plaats op de zaterdagavond voorafgaand aan het Brabants Dialectenfestival in plaats van op zondagmiddag. 

Dat wordt op zondag 10 juni voor de dertiende keer in Lieshout gehouden. Traditiegetrouw is aan dit festival een schrijfwedstrijd verbonden, met voor de winnaar de Dialectpenning. Het thema van de schrijfwedstrijd is dit keer: "Vruuger waar alles bitter?". 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Erfgoed Brabant. Er kunnen verhalen, gedichten en liedteksten voor ingestuurd worden die gebaseerd zijn op het genoemde thema en geschreven in het eigen Brabantse dialect. Om meer aandacht te kunnen besteden aan de inzendingen is besloten om voor de prijsuitreiking een aparte bijeenkomst op zaterdagavond 9 juni te houden. 

Er kan nog ingezonden worden tot 1 maart naar De Stichting Brabants Dialectenfestival (Dorpsstraat 75, 5737 GB Lieshout ovv schrijfwedstrijd, of naar secretariaat@brabantsdialectenfestival.nl)

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement