Volledig scherm
De Baverdestraat in Lieshout. © woCom

Nieuwbouwplannen Baverdestraat Lieshout op website te volgen

LIESHOUT  - Bewoners en omwonenden van de Baverdestraat in Lieshout gaan meedenken over de herontwikkeling van hun straat. Een deel van de huizen wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voordat Wocom daarmee begint, wil de woningcorporatie graag weten wat de wensen zijn van de mensen die er wonen. 

Er is daarom een belangengroep opgericht waarin bewoners van huur- en koopwoningen én omwonenden zitting hebben.  Zij praten en beslissen mee over onder meer het ontwerp, parkeren, achtertuinen, communicatie en overlast. Naast Wocom zit ook de gemeente aan de gesprekstafel. Beide partijen nemen bijvoorbeeld de parkeerproblemen in de Baverdestraat mee in de herontwikkelingsplannen. 

Verhaal gaat onder de afbeelding door

Volledig scherm
Huidige situatie © woCom

Op initiatief van de bewoners is woensdag ook een website gelanceerd, waar het laatste nieuws over de straat te volgen is. Volgens Wocom worden hier tot en met de bouw van de nieuwe woningen alle stappen en afspraken toegelicht.

De planning staat er ook al op. De start van de bouw van de nieuwe huizen is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020, de oplevering zal een jaar later plaatsvinden.

Volledig scherm
Huidige situatie met uitgelicht de Wocom-huizen. © woCom
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement