Volledig scherm
Swingersclub The Ultimate Dream in Beek en Donk © FotoMeulenhof

Nieuwe parenclub in Beek en Donk; om half 11 gaat de kleding uit

VIDEOBEEK EN DONK - De enige verplichting is de dresscode: om half 11 gaan de kleren uit en de lingerie aan. "Verder mag je doen en laten wat je wilt", zegt Bjorn. De 42-jarige Weertenaar is samen met Bart (52, ook uit Weert) eigenaar van swingersclub Ultimate Dream in Beek en Donk. Dit nieuwe bedrijf aan de Willemstraat - op de locatie waar voorheen parenclub Temptation gevestigd was - is nog maar pas open. Vooralsnog alleen op de zaterdagavond.  

De club is compleet verbouwd en heringericht. Geen pluche en Moulin Rougestijl, maar strak en modern. Felpaarse muren. Zwart meubilair in het restaurant en in de kamers meerpersoonsbedden met veel kussens erop. De jacuzzi-ruimte is beplakt met grote foto's van alpenweiden, de kamertjes met erotische zwart-witfoto's. 

"We zijn de zaterdag aan het opbouwen. Als die goed gevuld is doen we de vrijdagen erbij, binnen 3 maanden. We willen naar 5 dagen per week", vertelt Bjorn. De 2 mannen hebben samen ook een bouwbedrijf. 

Toegift
Bjorn: "Zo'n 20 tot 25 jaar geleden kwamen de eerste goede parenclubs van de grond. Internet, met al die swingsites voor thuisdates, heeft wel wat kapotgemaakt voor de clubs. Ik ben 3 jaar bezig geweest om uit te zoeken wat mensen precies willen. Er is heel veel veranderd in dit wereldje." Kwamen mensen voorheen vooral voor de seks en wilden ze zo snel mogelijk scoren, nu gaat het om een erotisch avondje uit. Met seks als  toegift. Bart: "Ze komen om gelijkgestemden te ontmoeten. Om te dansen, eten, drinken, kletsen, kijken en bekeken worden." 

"Het swingerswereldje is ontstaan uit sleur in het huwelijk, mensen proberen het sámen spannend te houden", legt Bjorn uit. "Iedereen heeft fantasie. Die vertel je niet in de kroeg, maar hier wel", vult Bart aan. "Mannen praten normaal niet met elkaar over seks, behalve om op te scheppen, maar het valt ons op dat ze dat hier wél doen. Ook over problemen." Bjorn: "Je hóeft niks. We hebben ook een stel dat met niemand anders hier iets doet, maar alleen een leuke avond wil hebben."

Quote

Het enige dat je hier niet moet zijn is jaloers.

Bjorn, een van de eigenaren van swingersclub The Ultimate Dream in Beek en Donk

Paren van alle leeftijden komen uit heel Nederland, maar ook uit de buurt. De entree bedraag 75 euro per stel, inclusief eten en drinken. Vrouwen alleen mogen voor de helft naar binnen, mannen alleen zijn niet welkom. Gemiddeld komen er nu tussen de 20 en de 30 paren per avond, dat moet groeien naar maximaal 75.

Volledig scherm
Swingersclub The Ultimate Dream in Beek en Donk © FotoMeulenhof

Thema
De zaterdag blijft de vaste parenavond. De vrijdagen worden thema-avonden. Dan kunnen bijvoorbeeld eens in de maand stellen een extra man meenemen, of er zijn speciale muziekavonden. De erotische avonden worden niet 'geleid', de gasten moeten het zelf gezellig maken. Bart: "Wij zijn er om de veiligheid in de gaten te houden. De sfeer en de gemoedsrust zijn heel belangrijk. We hebben een dj die daar goed rekening mee houdt. Uitsmijters hebben we niet, dat is ook niet nodig." 

Bjorn: "Het enige dat je hier niet moet zijn is jaloers. Maar daar maak je van tevoren goede afspraken over met je partner."

Volledig scherm
Swingersclub The Ultimate Dream in Beek en Donk © FotoMeulenhof