Volledig scherm
Ria van der Zanden en Bowen Straatman van PNL in Beek en Donk © FotoMeulenhof

Partijen in Laarbeek willen nieuwe 'coup' voor zijn door informateur van buiten aan te stellen

LAARBEEK - Om een nieuwe 'staatsgreep' in Laarbeek te voorkomen, zoals die vier jaar geleden werd gepleegd, wordt na de verkiezingen een externe informateur aangesteld. Alle partijen - en de burgemeester - hebben met elkaar afgesproken dat een onafhankelijke persoon de informatie in Laarbeek gaat leiden. Wie dat gaat doen is nog niet bekend.

Tot nu toe was het de gewoonte dat de grootste partij het voortouw nam in de onderhandelingen. Dat was Partij Nieuw Laarbeek de vorige keer en dus leverde die de informateur: Hans Vereijken. Hij zat vijf dagen na de verkiezingen nog midden in de onderhandelingen toen hij volslagen onverwacht gebeld werd met de mededeling dat de andere vier partijen het zonder PNL gingen doen. 

Quote

Het was een klap in ons gezicht

Bowen Straatman

,,Het was een klap in ons gezicht", stelt de huidige partijleider Bowen Straatman.  Het leidde destijds ook in het dorp tot protesten en zelfs een demonstratie van kiezers die geen genoegen namen met de gang van zaken.

,,Het is erg ongelukkig gegaan. Niemand kijkt daar met tevredenheid op terug", erkent wethouder Joan Briels. Hij was (en is) lijsttrekker van de Werkgroep, de op-een-na-grootste partij. ,,Daarom is het beter om een externe informateur aan te stellen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement