Volledig scherm
Oud-huisarts Piet Sweep © -

Piet Sweep (1933-2018), oud-huisarts in Helmond, had altijd een luisterend oor voor zijn patiënten

Aarle-Rixtel/Helmond - Piet Sweep was een ongelooflijk toegewijde huisarts die alle tijd nam voor zijn patiënten. ,,Hij was er continu mee bezig en ging ook 's avonds vaak nog langs. En als het niet goed met iemand ging nóg een keer", weet zijn zoon. Piet Sweep is van 1965 tot 1998 huisarts in Helmond geweest. Hij is op 84-jarige leeftijd overleden. 

Helemaal onverwachts kwam zijn dood niet, laat de familie weten. Na hersenbloedingen een paar jaar geleden vielen steeds meer lichaamsfuncties uit. 

Sweep stond bekend als een arts met altijd een luisterend oor. ,,Zelfs twintig jaar later nog, als hij in Helmond door de Veestraat liep, werd hij omarmd door de  patiënten die hij tegenkwam. Hij herkende de gezichten ook altijd, al wist hij niet meer van iedereen de naam."  

De oud-huisarts verhuisde vijf jaar geleden naar woonzorgcentrum Zonnetij in Aarle-Rixtel. Hij is in 1933 geboren in de Bredase wijk Princenhage en vestigde zich in 1965 als huisarts in Helmond. Na zijn pensioen is de praktijk overgenomen door dokter Frank Smits. 

Koninklijke onderscheiding

In 1999 heeft dokter Sweep een koninklijke onderscheiding gekregen vanwege zijn maatschappelijke inzet. Naast huisarts was hij ook bestuurslid van verzorgingshuis Sint Alphonsus en van woonzorgcentrum Ameide en zat hij in de toewijzingscommissie voor aanleunwoningen van Sint Alphonsus en serviceflat Ameide in Helmond. Verder is hij jarenlang commissaris bij de Stadsharmonie Phileutonia geweest, waarvoor hij in 2015 werd gehuldigd. 

Piet Sweep laat een partner, vijf kinderen en twaalf kleinkinderen achter. De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 31 januari om 10.30 uur in de kerk Onze Lieve Vrouwe Presentatie in Aarle-Rixtel. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement