Volledig scherm
© RTL

Pleun Bierbooms uit Lieshout noteert monsterscore in eerste liveshow The Voice

LIESHOUT - Niet topfavoriet soulzanger Dwight Dissels, maar Pleun Bierbooms uit Lieshout heeft flink haar stempel gedrukt op de eerste live show van The Voice of Holland. Pleun kon van zowel de coaches als het publiek thuis op een lading punten rekenen.Spoiler alert: in dit artikel worden de afvallers genoemd.

In de 'nieuwe' live show werd vanavond voor het eerst rapportcijfers aan de kandidaten gegeven, die vervolgens in de safe zone of danger zone terecht kwamen.

Pleun mocht het proberen met het nummer 'Writings on the Wall' van de Britse songwriter Sam Smith. Dat lag haar duidelijk goed, want de jury kende een 9,5, twee maal een 9 en één keer een 8 toe. De hoogste score kwam van Waylon, de coach van de communicatiestudente. ,,Ik daag andere kandidaten uit een half punt hoger te halen'', riep hij door de studio. Ook de 220.000 thuisstemmers waardeerden haar gouden keeltje.

Met die monsterscore werd de 35-jarige financieel analist Dwight - die ondersteuning kreeg van een compleet gospelkoor - van de eerste plaats gestoten. Het soultalent geldt al sinds zijn audities als The Voice-favoriet. Hij hoopt ooit met muziek zijn brood te kunnen verdienen.

Het waren kandidaten Sheila van de Weerd en Roza Lozica die uiteindelijk niet genoeg punten haalden om door te gaan.

DANK JULLIE ALLEMAAL VOOR JULLIE STEUN!! Ik ben zo blij dat ik mag zeggen dat ik naar live show 2 mag!! 💥❤#tvoh

Gemert e.o.