Volledig scherm
vlnr Pleun Bierbooms, Waylon, Yerri Rellum en Romy Weevers © RTL

Pleun uit Lieshout leert bij The Voice of Holland veel van Waylon

LIESHOUT - Pleun Bierbooms (18) zit in de 'liveshows' van The Voice Of Holland. De Lieshoutse laat zich niet gek maken. 'Eerst mijn diploma, want je weet maar nooit'.

Haar leven bestaat vanaf nu uit niet veel anders dan repeteren in Hilversum. Pleun Bierbooms (18) uit Lieshout is met elf andere kandidaten doorgedrongen tot de liveshows van The Voice Of Holland en zingt vrijdag voor het eerst live op tv. ,,Ik vind het ontzettend spannend", zegt ze. Want ook al heeft ze al aan heel wat talentenshows in de regio meegedaan (en gewonnen), live op televisie zingen is toch anders.

Hoofddoel
Muziek maken is zo'n beetje het hoofddoel van haar leven. De Lieshoutse zit al sinds november in het RTL4-programma en is heel ver gekomen, maar ze laat zich niet gek maken. ,,Eerst wil ik mijn opleiding afronden. Ik studeer marketing en communicatie in Eindhoven en moet nog één jaar." De school is in overleg best bereid mee te werken haar muzikale ambities waar te maken. ,,Ik hoor nu eigenlijk stage te lopen, maar heb dat met wat extra uren op kunnen lossen."

Pleun heeft er bewust voor gekozen om zich pas op haar 17de aan te melden voor de tv-talentenshow. ,,Ik wilde eerst podiumervaring opdoen en heb veel optredens gedaan, maar daar bleef het bij. Ik heb me gefocust op mijn opleiding en daarna pas op The Voice. Daar wil ik al aan meedoen sinds ik een klein meisje was", vertelt ze. ,,Mocht het goed uitpakken, dan ga ik zeker verder in de muziek. Maar eerst mijn diploma, want je weet maar nooit."

Waylon
Tijdens de audities overtuigde ze alle vier de coaches met haar optreden. Alle vier wilden ze Pleun in hun team hebben. Ze kon kiezen uit Guus Meeuwis, Sanne Hans, Ali B. en Waylon. Het werd die laatste. ,,Veel mensen dachten dat ik voor Guus zou gaan. Hij is ook heel erg goed hoor, maar wat braver. Waylon is echt een uitdaging voor mij. Hij staat als een huis op het podium, geen spatje onzekerheid. Daar kan ik veel van leren." Ze nog geen spijt gehad van haar keuze. ,,Hij dwingt me echt om uit mijn comfort zone te komen. Ik hou meer van ballads, van rustige songs. Hij heeft me gestimuleerd om 'Do'nt be so shy' te zingen op de manier dat ik het deed. Het nummer echt te vertellen."

,,Hoe mijn leven er over een jaar uitziet? Ik kan alleen maar een cliché-antwoord geven", zegt ze lachend. ,,Dan zit ik voor mijn examens en als ik pech heb, dan is dat alles. Daarom probeer ik nu van alles te genieten. Ik doe wat ik echt wil. En ik hoop dat ik over een jaar nog steeds kan genieten van het muziek maken."

Pleun en de andere elf kandidaten zijn vrijdag om 20.30 te zien bij RTL4.

Gemert e.o.