Volledig scherm
De vijf wethouders van Laarbeek: Joan Briels, Ria van der Zanden, Monica Slaets, Greet Buter en Tonny Meulensteen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Presentatie coalitieakkoord en installatie wethouders Laarbeek

LAARBEEK - De vijf wethouders van Laarbeek worden donderdagavond 17 mei geïnstalleerd, evenals de nieuwe raadsleden. Het onderhandelingsakkoord van de allepartijen-coalitie wordt eveneens gepresenteerd, maar pas volgende maand door de raad besproken. 

Doordat iedere partij in Laarbeek een wethouder krijgt, schuift in elk van de vijf fracties een nieuw raadslid aan.  Eén gezicht is helemaal nieuw in de Laarbeekse gemeenteraad: Harriette van Delden uit Aarle-Rixtel. Zij is het negende raadslid voor PNL, waar fractievoorzitter Ria van der Zanden wethouder wordt. Frans van Zeeland, gestopt als wethouder voor ABL, keert terug in de raad. Monica Slaets neemt zijn plaats als wethouder in. Van Zeeland stond op een onverkiesbare plek op de kieslijst, maar is met voorkeursstemmen gekozen. 

Jos Gruijters van De Werkgroep moest Veerle van Schaijk voor laten gaan, die meer stemmen kreeg. Gruijters wordt alsnog raadslid nu Joan Briels (opnieuw) wethouder wordt. 

Eenmansfractie

Ook CDA en PvdA houden hun wethouders, Tonny Meulensteen en Greet Buter. Om die reden zitten Marcel van der Heijden en Hans Strijbosch de komende vier jaar toch weer in de raad. De PvdA is de enige eenmansfractie. 

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 17 mei om 19.30 uur worden de nieuwe wethouders en raadsleden geïnstalleerd. Ook wordt het nieuwe onderhandelingsakkoord gepresenteerd, dat dient als opmaat naar een nieuw raadsbreed programma. Pas bij de volgende vergadering op donderdag 7 juni bespreekt de raad het stuk. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement