Volledig scherm
Herman van Schaijk, Ronald Klessens, Antoon van Schaijk, Jan Kluijtmans (zittend), Chris Rovers, Jan Bouwmans en Henrie Bouwmans (vlnr) bij de rijdende super, die nog van nieuwe belettering wordt voorzien. Op de voorgrond het oude interieur dat er uit is gesloopt.

Primeur voor Laarbeek: eerste rijdende supermarkt voor minima

LAARBEEK - Begin november gaat hij in Laarbeek op weg: de eerste rijdende supermarkt voor minima in Nederland. Een fanatiek clubje vrijwilligers heeft de afgelopen maanden hard gewerkt.

Hij heeft nog nét geen koosnaam gekregen, de Spijkstaal Optima uit 1994 met 70.000 kilometer op de teller. Toch hebben de 'rijdende-winkelwagenjongens' uit Beek en Donk de 22 jaar oude SRV-wagen in een paar weken tijd in hun hart gesloten. "Hij is echt een beetje van de groep geworden."

Sinds anderhalve week staat de wagen bij Howeko, de dorpswerkplaats in Beek en Donk. "Er moet nog het een en ander aan gebeuren, maar het is een wereld van verschil met hoe hij er een week of acht geleden nog uitzag", vertelt Antoon van Schaijk, namens Rotaryclub Gemert, Beek en Donk, Lieshout nauw bij het project betrokken.

Het idee voor de rijdende sociale supermarkt ontstond in april van dit jaar tijdens een brainstormavondje van de Rotaryclub. De vereniging was benaderd door de Laarbeekse voedselbank Samen Sterk om mee te denken, omdat deze bleef groeien en daardoor letterlijk uit haar jasje groeide. "Zo'n wagen is ideaal: het scheelt enorm in huisvestingskosten en je kunt bij de mensen langs Dat is een enorm voordeel, omdat de cliënten niet allemaal even mobiel zijn", vertelt Antoon van Schaijk.

Lees meer in de papieren krant van zaterdag of via de e-paper.

Volledig scherm
Herman van Schaijk (links) en Chris Rovers aan het werk in de wagen. © Van de Meulenhof

Gemert e.o.