Volledig scherm
© Kees Martens

Reclamebelasting Van Thielplein in Beek en Donk blijft bestaan

LAARBEEK - Ondernemers op het Piet van Thielplein in Beek en Donk blijven volgend jaar reclamebelasting betalen. De belasting blijft bestaan naast het ondernemersfonds, dat per 1 januari in Laarbeek wordt ingevoerd.

Met dat laatste moet de gemeenteraad overigens nog wel instemmen. Laarbeekse ondernemers moeten verplicht aan het fonds bijdragen via een opslag op de ozb die zij voor eigendom of gebruik van niet-woningen betalen. Met het geld dat daarmee in het fonds terechtkomt, worden zaken ge-(co)financierd die de ondernemers ten goede komen. Het is de bedoeling dat de kosten die de ondernemers op het Van Thielplein aan het fonds gaan bijdragen, in mindering worden gebracht op de te betalen reclamebelasting. Op die manier gaan zij per saldo niet meer betalen dan ze nu doen.

Een meerderheid van de Laarbeekse raad ziet de oprichting van het fonds wel zitten, bleek donderdagavond toen het onderwerp in een vergadering ter sprake kwam. Een aantal fracties vroeg zich nog wel hardop af of er voldoende draagvlak is.

Gemert e.o.