Volledig scherm
Pieter Verschuuren, voorzitter dorpsraad Aarle-Rixtel © Ton van de Meulenhof

Te weinig sociale huurwoningen in Aarle-Rixtel voor eigen inwoners

AARLE-RIXTEL - Door het nieuwe toewijzingssysteem Wooniezie komen inwoners van Aarle-Rixtel moeilijk aan een sociale huurwoning in hun eigen dorp, volgens Pieter Verschuuren van Dorpsplatform. 'De meeste nieuwe huurders komen van buiten Laarbeek.'

Inwoners van Aarle-Rixtel hebben te weinig kans op een sociale huurwoning. Dat stelt Pieter Verschuuren, voorzitter van Dorpsplatform. Hij pakt er een stapeltje A4'tjes bij. ,,Wij hebben de cijfers van 2016 en deels 2015 bijgehouden, en het blijkt dat 38 procent van de nieuwe huurders uit de eigen kern komt", zegt hij. ,,De meeste nieuwe huurders komen zelfs van buiten de gemeente Laarbeek, 57 procent. En mensen uit Aarle-Rixtel moeten uitwijken naar Beek en Donk, Helmond of nog verder."

Volgens woCom heeft het er ook mee te maken dat Aarle-Rixtelse jongeren vaak te veel verdienen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Ook in Beek en Donk en Lieshout komt het merendeel van de nieuwe huurders van buiten het eigen dorp. In Mariahout zijn nauwelijks huurdersmutaties geweest.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Gemert e.o.