Volledig scherm
Een openstaande Beekse Brug in Beek en Donk, een bekend knelpunt in het regionale wegennet. © Ton van de Meulenhof

Verbod op afslaan bij Beekse Brug in Laarbeek; de flinke files moeten afnemen

LAARBEEK - Binnenkort is het wellicht gedaan met de ellenlange files bij de Beekse Brug in Laarbeek. De gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat gaan maatregelen nemen om de verkeersdoorstroming op dat knelpunt flink te verbeteren.

Zo wordt het in november - bij wijze van proef – een maandlang verboden om vanaf de Lieshoutseweg/Gemertseweg (N615) linksaf te slaan naar de Bosscheweg richting Donk. Bovendien worden de tijden dat de brug opengaat voor schepen nog iets aangepast. Sinds oktober vorig jaar is hij tijdens spitsuren op vaste tijden open. Dat heeft al tot een afname van het aantal files in de ochtendspits geleid. De nieuwe tijden tijdens spitsuur zijn 7.38, 8.18, 16.34 en 17.14 uur. Die zouden beter aansluiten op de busdiensten alsook op het scheepvaartverkeer.

De provincie gaat voor een betere doorstroming de N615 op Laarbeeks grondgebied op vijf punten aanpakken. Zo worden niet alleen de verkeerslichten op de Oranjelaan en net over de brug aangepast, maar ook de oversteekplaatsen bij het Commanderij College en het Berkendijkje, evenals de entree bij Beek en Donk. Verder komen de bushaltes aan de Beekseweg dichter bij de school te liggen en wordt een vrijliggend fietspad aangelegd vanaf de Beekse Brug tot aan het Commanderij College.

  1. Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    LAARBEEK - De drie zittende raadsleden van Algemeen Belang Laarbeek (ABL) gaan alle drie voor hun partij opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in. De door het partijbestuur voorgestelde kandidatenlijst heeft de goedkeuring kunnen wegdragen van de leden. Eerder was fractievoorzitter Monika Slaets al tot lijsttrekker gekozen. Mocht de ABL wederom in de coalitie komen dan is zij tevens kandidaat voor het wethouderschap. De huidige raadsleden Ron Verschuren en Jordy Brouwers staan op plaats 2 en 3.

Gemert e.o.