Volledig scherm
© Cris Sohier

Verkiezingskoorts wordt in Laarbeek flink opgezweept

LAARBEEK - Het vuur van de verkiezingskoorts wordt flink opgezweept. De gemeente doet er samen met de Universiteit van Tilburg en de provincie alles aan om kiezers de stemlokalen in te krijgen. De opkomst was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 56,1 procent. Niet slecht gezien het gemiddelde van Nederland (54,8) en Brabant (50,2), maar het kan altijd beter. 

Bekende en minder bekende Laarbekers zijn benoemd tot ambassadeur en roepen in een postercampagne op vooral te gaan stemmen op 21 maart. Ook hebben zesduizend huishoudens een enquêteformulier ontvangen waarin gevraagd wordt naar hun voorgenomen stemgedrag. ,,Er zijn er nu al achthonderd teruggekomen, we zijn aangenaam verrast", zegt burgemeester Frank van der Meijden, die er een persoonlijke erekwestie van lijkt te hebben gemaakt. Hoeveel respondenten niet of juist wel van plan zijn te gaan stemmen, is nog niet duidelijk. 

Daarnaast wordt tussen 9 en 19 maart bij 2400 huizen aangebeld om met de mensen persoonlijk te praten over de verkiezingen. Verder heeft het projectteam een verkiezingsdebat georganiseerd, dat op dinsdag 13 maart om 20.00 uur in het gemeentehuis wordt gehouden. Die avond is er voor de kiezers tevens gelegenheid om vragen te stellen aan de politieke partijen.          

Welke partij kiest u? Doe de ED Kieswijzer

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement