Volledig scherm
Jurybezoek Entente Florale aan Beek en Donk © FotoMeulenhof

Vrijdag uitslag: Is Beek en Donk Europa's groenste dorp of niet?

BEEK EN DONK - Vrijdag wordt een spannende dag voor Beek en Donk. Dan wordt in de Sloveense plaats Podčetrtek bekendgemaakt of het dorp zich een jaar lang de groenste van Europa mag noemen. 

Een delegatie uit de gemeente, inclusief vrijwilligers, reist af naar Slovenië om erbij te zijn. De prijsuitreiking van de groencompetitie is vanaf 18.00 uur live te volgen via de Facebookpagina van Entente Florale 2017. 

Volledig scherm
Jurybezoek Entente Florale aan Beek en Donk © FotoMeulenhof

Mededingers zijn Schwaz (Oostenrijk), Hamont-Achel (België), Brno (Tsjechië), Duchroth (Duitsland), Kaposvár (Hongarije), Piran en Zalec (beide Slovenië)

Beek en Donk is het groenste dorp van 2016. Het dorp kreeg een 8.6, het hoogste rapportcijfer ooit. De gemeente heeft zich daarna ook opgegeven voor de Europese wedstrijd, in de categorie van plaatsen vanaf 5.000 inwoners. Op 11 juli heeft een acht-koppige jury Laarbeek bezocht om een oordeel te vellen.  

Saillant detail is dat Van der Meijdens vorige woonplaats Bergeijk, waar hij toen wethouder was, in 2013 tot Europees Groenste dorp is uitgeroepen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.