Volledig scherm
Jurybezoek Entente Florale aan Beek en Donk © FotoMeulenhof

Vrijdag uitslag: Is Beek en Donk Europa's groenste dorp of niet?

BEEK EN DONK - Vrijdag wordt een spannende dag voor Beek en Donk. Dan wordt in de Sloveense plaats Podčetrtek bekendgemaakt of het dorp zich een jaar lang de groenste van Europa mag noemen. 

Een delegatie uit de gemeente, inclusief vrijwilligers, reist af naar Slovenië om erbij te zijn. De prijsuitreiking van de groencompetitie is vanaf 18.00 uur live te volgen via de Facebookpagina van Entente Florale 2017. 

Volledig scherm
Jurybezoek Entente Florale aan Beek en Donk © FotoMeulenhof

Mededingers zijn Schwaz (Oostenrijk), Hamont-Achel (België), Brno (Tsjechië), Duchroth (Duitsland), Kaposvár (Hongarije), Piran en Zalec (beide Slovenië)

Beek en Donk is het groenste dorp van 2016. Het dorp kreeg een 8.6, het hoogste rapportcijfer ooit. De gemeente heeft zich daarna ook opgegeven voor de Europese wedstrijd, in de categorie van plaatsen vanaf 5.000 inwoners. Op 11 juli heeft een acht-koppige jury Laarbeek bezocht om een oordeel te vellen.  

Saillant detail is dat Van der Meijdens vorige woonplaats Bergeijk, waar hij toen wethouder was, in 2013 tot Europees Groenste dorp is uitgeroepen. 

  1. Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    Zittende raadsleden Algemeen Belang Laarbeek gaan alle drie door

    LAARBEEK - De drie zittende raadsleden van Algemeen Belang Laarbeek (ABL) gaan alle drie voor hun partij opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in. De door het partijbestuur voorgestelde kandidatenlijst heeft de goedkeuring kunnen wegdragen van de leden. Eerder was fractievoorzitter Monika Slaets al tot lijsttrekker gekozen. Mocht de ABL wederom in de coalitie komen dan is zij tevens kandidaat voor het wethouderschap. De huidige raadsleden Ron Verschuren en Jordy Brouwers staan op plaats 2 en 3.

Gemert e.o.