Volledig scherm
Kruispunt Deense Hoek en Hoofakker in Lieshout © FotoMeulenhof

Weg richting Lieshout op kruising Deense Hoek niet ingekort

LIESHOUT - De voorsoorteerstrook voor linksafslaand verkeer uit de richting van Gerwen dat  naar Lieshout wil, blijft gehandhaafd. Dat heeft wethouder Frans van Zeeland medegedeeld in de raadscommissie Ruimtelijk Domein. 

In oktober vorig jaar heeft de Stichting Buurtbus Laarbeek in een brief aan de gemeente Laarbeek en de provincie haar zorgen geuit over de aangekondigde aanpassing van het kruispunt van Hoofakker en Deense Hoek. Ze vreesde extra oponthoud als de voorsoorteerstrook zou worden verkleind. Dan zou er nog maar plek zijn voor hooguit twee linksafslaande auto's of één vrachtwagen. Door wachtend verkeer op de doorgaande weg zou hier een nieuw knelpunt kunnen ontstaan. 

De Buurtbus rijdt van de Laarbeekse dorpen naar Helmond en ook richting Gerwen en Nuenen.    

De N615, de provinciale weg tussen Nuenen en Gemert, wordt dit jaar opnieuw geasfalteerd. De provincie vervangt ook verkeerslichtinstallaties en richt een aantal kruisingen opnieuw in. De middenstrook bij de Deense Hoek verbreden en de voorsoorteerstrook smaller te maken zou een verbetering zijn van de verkeersveiligheid, maar daar komt de provincie nu op terug. Die heeft haar plan op dit punt aangepast, aldus Van Zeeland.

Volledig scherm
Deense Hoek, voor en na © -
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement