Volledig scherm
Optocht Beek en Donk 2018

Weinig grote wagens in Beek en Donk, wel een kameel zonder bulten

BEEK EN DONK - "Erg druk is het nog niet", constateert Martijn van Hoek van eethuis De Donck als hij een halfuur voor de start van de Beek en Donkse carnavalsoptocht een blik op het Piet van Thielplein werpt. "Vroeger was dat wel anders. Toen was dat hele plein hier propvol."

Ook vergeleken bij vorig jaar is de optocht in Ganzendonck een stukkie kleiner. Er zijn dit jaar minder grote wagens. Verschillende groepen Beek en Donkenaren bouwden die vorig jaar voor het laatst, legt iemand van CS Teugelders van Ganzendonck uit. Sommigen keerden echter in een andere hoedanigheid terug in de optocht. Het Teugelders-lid zag Beek en Donk met dank aan nieuwbouw dan wel uitdijen, het aantal carnavalsvierders in het dorp nam niet toe. Immers, lang niet iedere inwoner heeft zijn wieg in het dorp zelf staan. Sommigen vieren liever carnaval in hun eigen heimat. En dan reden er ook nog eens bussen af en aan die feestgangers oppikten om in Den Bosch of Tilburg carnaval te vieren, zo is in De Donck te horen.

Aangezien ze in Beek en Donk van 'zuipwagens' uit andere dorpen niet enthousiast worden, valt of staat de optocht met lokale creatievelingen. Die zorgen voor een bescheiden maar kleurrijk schouwspel. Neem nu de als kameleons uitgedoste vriendengroep De Tappers. Onder hen een 'Kameel-eon', zonder twee bulten overigens. "Die kameleonpakken zagen we op internet. Die moesten we hebben", legt Peggy Smits uit. Het motto: wij passen ons aan. Dat gold dus ook voor collega-optochtlopers die hun grote wagen inwisselden voor wat anders.

Uitslagen:

Wagens:
1. Ut kumt nie zo nauw

Grote groepen:
1. Op d'n Tocht

Kleine groepen:
1. De Mutsen

Eenlingen/Duo's:
1. CV de Durskes

Kinderoptocht:
1. Benthe en Meike

Aanmoedigingsprijs:
Mist Carnavalesk Hooli Ganzendonckers

Muziekprijs:
Biks band

Prijs van de Prins en Publieksprijs:
D'n hort op

Stuur zelf ook mooie foto's in naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
Optocht Beek en Donk 2018
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement