Volledig scherm
Elly van Hout en Annie Jongerius in de Wereldwinkel © Mieke Bon

Wereldwinkel Laarbeek gaat dicht

BEEK EN DONK - De Wereldwinkel in Beek en Donk gaat dicht. Het bestuur van de stichting heeft besloten om de stekker eruit te trekken, want al een paar jaar wordt met verlies gedraaid. Op 29 april is de laatste openingsdag.

De reden van de sluiting is niet het gebrek aan vrijwilligers. Dat zijn er 25. Van den Eijnde: ,,Het ging niet goed met de omzet. Ik ben nu vijf tot zes jaar voorzitter en we legden er in die tijd gemiddeld 1200 euro bij, op één keer een kleine plus na. Afgelopen jaar was het zelfs 2500 euro in de min."

De Wereldwinkel Laarbeek is 25 jaar geleden opgericht door twee Lieshoutse dames: Elly van Hout en Annie Jongerius. ,,We begonnen met een kraam op de markt. Later reden we met een SRV-wagen langs de dorpen", vertelt Jongerius. ,,Het ideaal erachter was: eerlijke prijzen voor de producten en gegarandeerde afname voor de boeren", vult Van Hout aan. Daarom vinden ze het ook niet erg dat de Wereldwinkel sluit. Van Hout: ,,Het doel is immers bereikt. De fair trade-producten zijn nu in de reguliere handel gekomen, de Wereldwinkel is daar niet meer voor nodig."

Gemert e.o.