Wish Outdoor in Beek en Donk
Volledig scherm
Wish Outdoor in Beek en Donk © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Wish Outdoor in Beek en Donk aansprakelijk voor sprong van onveilige attractie

EINDHOVEN - Muziekfestival Wish Outdoor in Beek en Donk is aansprakelijk voor de financiële schade die een bezoeker lijdt door een sprong van een onveilige attractie. De rechter heeft dat bepaald in een rechtszaak die de man uit Helden (Limburg) aanspande. Omdat ook de onfortuinlijke bezoeker niet helemaal vrijuit gaat, moet Wish de helft van de schade vergoeden.

Tijdens de editie van 2014 slaagde de bezoeker er rond sluitingstijd nog in om het hoogste niveau te bereiken van de zogenoemde Big Air, een attractie waar waaghalzen vanaf springen om 9 meter lager op een luchtkussen te belanden. En terwijl het luchtkussen in de diepte werd leeggelaten, sprong de Limburger naar beneden en brak zijn rug. Het slachtoffer stapte naar de rechter omdat de attractie volgens hem niet goed was beveiligd. 

Uitgelaten

De rechtbank geeft hem gelijk. ,,Het enkel plaatsen van een steigerbalk tussen het uitkijkdeel en het springgedeelte was onvoldoende op een evenement met vele bezoekers waar alcohol gedronken kan worden en bezoekers doorgaans in uitgelaten stemming zijn’’, aldus de uitspraak. Ook beveiligers hebben volgens de rechter niet genoeg gedaan om de man tegen te houden.

Wish krijgt gelijk dat ook de springer schuldig is. De afscheiding maakte duidelijk dat het springgedeelte gesloten was en bovendien was hem verteld dat de attractie ging sluiten.

De exacte omvang van de schade is nog niet bekend omdat de precieze gevolgen ook nog niet duidelijk zijn. De man stond een half jaar aan de zijlijn, heeft nog dagelijks last en is niet in staat om veel en zwaar fysiek werk te verrichten.