Volledig scherm
© geen

Woning gesloten in Lieshout na hennepvondst

LIESHOUT - Een woning met bijgebouw aan de Ribbiusstraat in Lieshout is voor drie maanden gesloten na een eerdere hennepvondst. De politie Brabant Zuid-Oost trof daar op 25 mei 600 hennepstekken en kweekattributen aan. 

De omvang van de aangetroffen materialen zijn reden voor burgemeester Frank van der Meijden om de woning, van waaruit de stroom illegaal werd afgetapt, en het bijgebouw tijdelijk te sluiten.  De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Drugscriminaliteit
Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van iedereen, stelt burgemeester Frank van der Meijden: ,,Ik doe graag een beroep op inwoners om alert te zijn. Wanneer iets wordt gesignaleerd dat vreemd is of verdacht, dan vraag ik om dat te melden bij de politie. Bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot.”

Dit jaar werd al vier keer een pand gesloten in de gemeente Laarbeek. In de twee voorgaande jaren werden vijf panden gesloten.

Gemert e.o.