Volledig scherm
© Rob Engelaar

Albert Heijn ziet tóch af van fipronil-claim, Jumbo in Veghel twijfelt nog

VEGHEL - Albert Heijn dient geen miljoenenclaim in tegen Nederlandse pluimveehouders voor hun rol in het fipronil-schandaal. Een woordvoerder van de supermarktketen bevestigde dat vrijdag na berichtgeving van BNR. De Veghelse supermartketen Jumbo twijfelt nog.

,,Nederland is gebaat bij een sterke pluimveesector'', gaf Albert Heijn als reden voor het besluit. ,,De sector heeft al heel veel financiële schade geleden de afgelopen tijd.''

Hoe hoog de schade voor AH precies was, wist de woordvoerder niet. ,,Maar het gaat om een aanzienlijk bedrag.''

Reactie Jumbo

Branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) weet niet of andere supermarkten het voorbeeld van AH gaan volgen. Ook over de schade die de supermarktsector heeft geleden kan het CBL nog geen uitsluitsel geven. Het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.

Concurrent Jumbo geeft aan het onderzoek van oud-minister Winnie Sorgdrager af te wachten. ,,Onze schade valt in het niet bij die van de boeren'', schrijft een woordvoerder, die aangeeft dat Jumbo dit meeneemt bij zijn besluit.

  1. Handel effectiever dan Sparta'25; weer nederlaag Nijnsel
    DERDE KLASSE D (ZUID2)

    Handel effectiever dan Sparta'25; weer nederlaag Nijnsel

    Sparta'25 - Handel 0-1. Voor Sparta'25 stond de eerste plaats op het spel, die bij winst behaald zou worden. Maar de ploeg straalde nimmer uit dat het voor die eerste plek wilde gaan. In de eerste helft kreeg de thuisploeg één kans, maar Rick van Heijnsbergen schoot voorlangs. In de tweede helft probeerde Sparta'25 het wel, maar het ontbrak de ploeg van Willem Aarts aan creativiteit. Handel kreeg ook één mogelijkheid, maar benutte die wel direct. Jeff Rijksen rondde goed af.

Best e.o.