Volledig scherm
Bij Avanti in Schijndel wordt een nieuwe sproei-installatie aangelegd voor het nieuwe kunstgrasveld. © Robèrt van Lith/BD

Avanti en WEC kunnen nu vooruit met kunstgras

SCHIJNDEL/WIJBOSCH - De voetbalclubs Avanti'31 in Schijndel en WEC in Wijbosch kunnen vooruit met hun nieuwe kunstgrasvelden. Beide velden zijn goedgekeurd door de KNVB en sportkoepel NOC*NSF. 

Ook zijn beide velden voorzien van extra zand en krijgen ze een nieuwe sproei-installatie. Kort na de aanleg van beide kunstgrasvelden afgelopen zomer, waren er veel klachten van spelers die erop voetbalden. Zij klaagden vooral dat de velden te glad waren.Selectiespelers van Avanti weigerden zelfs om te trainen op het nieuwe kunstgras. ,,Nu wordt er gelukkig niet meer geklaagd", zegt voorzitter Sjaak Pijnenburg van de Wijbosch Eerde Combinatie (WEC). ,,De droogte van afgelopen zomer speelde ons ook parten." 

Quote

De twee silo's met extra zand hebben goed geholpen

Ton Zandbergen , Avanti'31

Beide velden zijn van een innovatief soort kunstgras, zonder instrooimateriaal als rubber. Meierijstad was een van de eerste gemeenten in het land waar dit type veld werd aangelegd, samen met Haarlemmermeer. Meierijstad besloot sproei-installaties aan te schaffen voor 35.000 euro per stuk. Volgens secretaris Ton Zandbergen van Avanti kunnen de selecties vanaf donderdag weer trainen op het nieuwe kunstgrasveld. ,,Nu het goed gekeurd is, kunnen we er ook wedstrijden spelen. De twee silo's met extra zand hebben goed geholpen. En nu we de velden kunnen besproeien, moet het helemaal goed komen."