Volledig scherm
De Result stoel, ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld. © Ahrend

Designklassieker opnieuw in productie bij Ahrend uit Sint-Oedenrode

BERGEIJK - Half Nederland kent 'm, want half Nederland heeft op die stoel zitten zwoegen en zweten in de middelbare school. En lekker wiebelen, want dat kon óók met de Result stoel, omdat de houten leuning zo lekker mee veerde. 

In 1958 werd t-ie voor het eerst gemaakt, bij Ahrend. Ontworpen door Wim Rietveld (de zoon van Gerrit) en Friso Kramer, misschien wel een van de beste productontwerpers van Nederland. De stoel is licht en sterk; metalen frame en eiken zitting en leuning. En vrijwel onverwoestbaar, daarom dat vrijwel alle Nederlandse scholen werden vol gezet met de Result. Intussen zie je ze ook in ateliers, kantoren en huiskamers.

Reden genoeg voor Hay en Ahrend om de iconische stoel opnieuw uit te geven. De HAY Result Stoel werd woensdag gepresenteerd in Bergeijk, in het monument De Ploeg van Gerrit Rietveld. Een toepasselijke plek voor een designklassieker.

Volledig scherm
De nieuwe Hay Result Stoel, gepresenteerd in Bergeijk. © Ahrend / Hay
Volledig scherm
De tekening van de Result stoel. © Ahrend
  1. Schijndelse vereniging Tutta La Forza gaat uitdagingen niet uit de weg
    PREMIUM

    Schijndel­se vereniging Tutta La Forza gaat uitdagin­gen niet uit de weg

    SCHIJNDEL - Bohemian Rhapsody uitgevoerd met accordeons. Zondagmiddag waagde de Schijndelse accordeonvereniging Tutta La Forza zich er voor het eerst in het openbaar aan tijdens het goedbezochte jaarlijkse concert in De Vink in Schijndel. Het was een succes. „Wat is het toch heerlijk als het goed gaat”, vond de glunderende dirigent Marianne van Eeten. „Mijn complimenten voor jullie, orkestleden.”

Best e.o.