Volledig scherm
DJ Sophie Francis uit Sint-Oedenrode draait op Ultra Music Festival en Tomorrowland

DJ Sophie Francis (18) uit Sint-Oedenrode op Ultra Music Festival en Tomorrowland

EINDHOVEN - Ze is pas 18 jaar, moet nog afstuderen aan de Internationale School in Eindhoven, maar staat in maart wel op het fameuze Ultra Music Festival in Miami. En in juli 2
dagen op Tomorrowland in België. Media, professionals en fans noemen haar nu al de vrouwelijke Martin Garrix. "Een enorme eer om zo genoemd te worden en ik vind de vergelijking super, maar ik denk dat
Martijn er ondertussen wel een beetje klaar mee is om dat te horen, haha! Ik zou liever willen dat mensen me als Sophie Francis kennen."

De DJ uit Sint-Oedenrode groeide op in Zuid-Afrika en raakte een paar jaar geleden enthousiast over draaien en elektronische muziek maken. "Ik ben van huis uit vrij muzikaal, speel zelf ook piano, maar vond het vooral fantastisch om te zien hoe één specifiek iemand met zijn muziek een zo grote mensenmassa uit z’n dak kan laten gaan. Dát wilde ik ook!"

Bewijzen
En dus werd de opleiding aan de Internationale School in Eindhoven gecombineerd met een cursus mixen aan de Eindhovense DJ-school. "Natuurlijk moeten wij ons als vrouwelijke DJ’s steeds weer opnieuw bewijzen. Als ik op een podium sta, wordt er wel eens over mijn schouder meegekeken of ik ècht sta te mixen. Dan moet je die gezichten vervolgens zien: 'ze kan het ècht!'"

Francis draait een combinatie van electronic dance-music met invloeden van pop, urban, dancehall, electro house, trap, bigroom afhankelijk van het moment. "Soms wat pop-achtig, maar ook best stevig: bigroom, progressive en electro. Produceren en zelf draaien zijn voor mij even belangrijk. Als ik op een podium sta heb ik altijd enorm veel energie. Die hoop ik op mijn publiek over te brengen via my energetic music and performances".

Afstuderen
De komende maanden staan in het teken van afstuderen. Met een kleine onderbreking, want eind maart gaat ze naar Miami om te draaien op Ultra Music Festival. "Ik kan het echt niet geloven, dat ik daar in maart sta te draaien! En komende zomer op Tomorrowland in Belgie!"

Wat dichter bij huis staat Sophie op zaterdag 27 mei op het festival Emporium in Nijmegen. Vrijdag komt haar nieuwste productie uit bij Spinnin' Records, waar ze onlangs een contract tekende. "Eerst maar eens afstuderen, daarna kan ik me volledig op mijn muziek focussen!"

Sophie Francis is a 17 year old rising DJ Producer from The Netherlands. She mainly plays and produces house and all sub-genres with high energy levels. SOCIAL MEDIA: https://www.facebook.com/sophiefrancismusic https://soundcloud.com/Sophiefrancismusic https://www.instagram.com/sophiefrancismusic http://dj.beatport.com/sophiefrancismusic