Volledig scherm
De situatie in Schijndel in de nacht dat Tynni Habraken zwaargewond raakte. © Opsporing Verzocht

DNA-sporen gevonden bij keienongeluk in Schijndel, politie roept scooterrijders op zich te melden

VIDEOSCHIJNDEL - De keien die in de nacht van 23 op 24 juni op de Schijndelse Structuurweg een ongeval veroorzaakten waardoor de Schijndelse automobiliste Tynni Habraken (32) zwaargewond raakte, lagen eerder bij een pad tussen de Smaldonkstraat en Structuurweg. Dat is in de buurt van een scoutinggebouw. 

De politie houdt er rekening mee dat de keien tussen 03.30 en 03.45 uur op de Structuurweg zijn neergelegd door de bestuurders van twee scooters. Volgens een getuige stonden zij een poosje stil bij de plaats waar de auto enige tijd later op de keien botste. 

ZIE OOK: Eén kei gooide de toekomst van Tynni en Stephan (32) overhoop: 'We moéten weten wat er is gebeurd'

Mogelijk gaat het om dezelfde personen over wie bij de politie werd gemeld dat zij 's avonds tussen 21.30 en 23.30 uur in de buurt van het scoutinggebouw aan het 'crossen' waren. 

Tekst gaat verder onder de video.

Sporen 
Een woordvoerster van de politie zei dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht dat de politie DNA-sporen heeft gevonden op de keien. Zij vroeg of de bestuurders zich willen melden bij de politie. ,,Dat is beter dan dat we je thuis moeten ophalen'', aldus de woordvoerster. 

Ze vertelde dat in Schijndel 'veel wordt gespeculeerd' over de keienleggers. Volgens de geruchten zou een van de daders afkomstig zijn uit de omgeving van Schijndel. ,,Wij horen daar graag meer over'', zei de woordvoerster.

Volledig scherm
Tynni Habraken voor het ongeluk. © Opsporing Verzocht

Best e.o.