Volledig scherm
Frens van der Zanden is 6 jaar en karttalent © René Manders

Frens (6) uit Sint-Oedenrode: Ze denken dat ik een goed kartkindje ben (video)

EINDHOVEN - Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.

Terwijl zijn extra kleine kinderkart op circuit De Landsard in Eindhoven wordt klaargemaakt voor vertrek, zit Frens van der Zanden (6) al trots in zijn racewagen. ,,Zo ga je vol gas!", legt hij uit, met zijn voet op het rechterpedaal. Dan verplaatst hij zijn aandacht naar links. ,,En met deze kun je remmen. Hard, of zachtjes."

Spannend
Frens zit pas voor de derde keer in zijn leven in een kart. Toch wacht hem zaterdag al een spannende dag. Dan is hij een van de vijf finalisten in een talentenjacht onder 6- tot 9-jarige coureurs-in-de-dop. Hij werd door de organisatie verkozen uit tientallen aanmeldingen. ,,Ze denken dat ik een goed kartkindje ben." En daarom mag Frens op het circuit in Lelystad laten zien wat hij in zijn mars heeft. ,,Het gaat er niet om hoe snel ik rij. Maar vooral hoe ik het doe." Want een 6- of 9-jarige, dat scheelt nogal, weet ook Frens' vader Roel van der Zanden. ,,Ze kijken vooral naar leergierigheid."

Als Frens wint, krijgt hij een eigen kart, plus gratis lessen.

Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.