Volledig scherm
Het binnenterrein.

Geen haast bij verkoop kliniek Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Verslavingsinstelling Novadic-Kentron stak vier jaar geleden nog miljoenen in de grootscheepse renovatie van het voormalige Damianenklooster in Sint-Oedenrode. Maar de jeugdkliniek die toen in het pand kwam te zitten, wordt nu alweer opgedoekt.

Toch is er geen sprake van grootscheepse kapitaalvernietiging, benadrukt bestuurder Walther Tibosch. Door de renovatie van toen is het gebouw nu veel beter verkoopbaar. "En voor die verkoop willen we ook ruim de tijd nemen. We trekken er drie jaar voor uit en gaan het pand zeker niet weggeven", benadrukt hij.

Kapitaalverlies
Een beperkt kapitaalverlies kan door het korte bestaan van de Rooise kliniek wel optreden, erkent Tibosch. "De investeringen in hardware, het gebouw, verdienen zich terug. Bij de software, de inrichting, is dat nog de vraag. We proberen dat gat te verkleinen door het pand te blijven gebruiken. We zullen in de periode tot de verkoop ook proberen om nieuwe huurders te trekken. We gebruiken maar een deel van het pand, er kan nog van alles bij."

Best e.o.