Volledig scherm
Meierijstad krijgt glasvezel in het buitengebied. © ANP XTRA

Glasvezel in buitengebied Meierijstad komt stap dichterbij

VEGHEL - Het gehele buitengebied van Meierijstad krijgt in 2018 een glasvezelnetwerk. Dat is althans het streven van Meierijstad en de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib). 

Via dit supersnelle glasvezelnetwerk kunnen de adressen in het buitengebied dan gebruik maken van televisie-, internet- en telefoniediensten. Wethouder Harry van Rooijen (VVD) verwacht nog dit jaar het contract met Mabib te ondertekenen. ,,Snel internet is vandaag de dag natuurlijk een must voor de burgers, maar ook het bedrijfsleven kan niet meer zonder deze infrastructuur", aldus Van Rooijen.
Bij Mabib ligt een aanbod om alle panden in het buitengebied van de oude gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode aan te sluiten op glasvezel. Binnen de bebouwde kommen zijn al snelle kabelverbindingen beschikbaar.  

Meierijstad was eerder ook in gesprek met E-Fiber, een andere aanbieder van glasvezel. Dit bedrijf legt wel glasvezel aan in het noordelijk deel van Veghel bij Vorstenbosch. 

Op de website van Mabib valt te lezen dat mensen in het buitengebied van Boxtel 1.815 euro betalen voor de aansluiting op glasvezel. Zij kunnen tevens kiezen voor een maandelijkse bijdrage van 15 euro, naast een eenmalige bijdrage van 250 euro. Dit geldt niet voor alle gebieden, zo meldt het bedrijf. Ook Meierijstad streeft er naar om de bijdrage van burgers onder de 2.000 euro te houden. De onderhandelingen hierover zijn dus in een vergevorderd stadium. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestelaar (45) staat terecht voor  mishandelen dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'
    PREMIUM

    Gestelaar (45) staat terecht voor mishande­len dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'

    DEN BOSCH - Een inwoner van Sint-Michielsgestel (45) demonstreerde dinsdag tijdens een rechtszitting hoe hij zijn dochter (14) twee keer met de vlakke hand heeft geslagen. Het meisje, haar moeder en een buurvrouw beweerden eerst dat hij haar met een riem bijna had gewurgd. Ook zou met een stok zijn geslagen. Die verklaringen werden later teruggetrokken. Volgens het drietal zouden de eerdere verklaringen verkeerd zijn opgevat door (ver)taalproblemen.

Best e.o.