Volledig scherm
Meierijstad krijgt glasvezel in het buitengebied. © ANP XTRA

Glasvezel in buitengebied Meierijstad komt stap dichterbij

VEGHEL - Het gehele buitengebied van Meierijstad krijgt in 2018 een glasvezelnetwerk. Dat is althans het streven van Meierijstad en de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib). 

Via dit supersnelle glasvezelnetwerk kunnen de adressen in het buitengebied dan gebruik maken van televisie-, internet- en telefoniediensten. Wethouder Harry van Rooijen (VVD) verwacht nog dit jaar het contract met Mabib te ondertekenen. ,,Snel internet is vandaag de dag natuurlijk een must voor de burgers, maar ook het bedrijfsleven kan niet meer zonder deze infrastructuur", aldus Van Rooijen.
Bij Mabib ligt een aanbod om alle panden in het buitengebied van de oude gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode aan te sluiten op glasvezel. Binnen de bebouwde kommen zijn al snelle kabelverbindingen beschikbaar.  

Meierijstad was eerder ook in gesprek met E-Fiber, een andere aanbieder van glasvezel. Dit bedrijf legt wel glasvezel aan in het noordelijk deel van Veghel bij Vorstenbosch. 

Op de website van Mabib valt te lezen dat mensen in het buitengebied van Boxtel 1.815 euro betalen voor de aansluiting op glasvezel. Zij kunnen tevens kiezen voor een maandelijkse bijdrage van 15 euro, naast een eenmalige bijdrage van 250 euro. Dit geldt niet voor alle gebieden, zo meldt het bedrijf. Ook Meierijstad streeft er naar om de bijdrage van burgers onder de 2.000 euro te houden. De onderhandelingen hierover zijn dus in een vergevorderd stadium. 

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Best e.o.