Volledig scherm
De voedselbank in Boxtel. © Politie Boxtel

Goederen gestolen bij voedselbank Sint-Oedenrode, Boxtel, Haaren en Sint-Michielsgestel

SINT-OEDENRODE - Een diefstal van het laagste niveau. Ergens tussen dinsdagavond en woensdagochtend is er ingebroken in de voedselbank in Boxtel. De voedselbank aan de Achterberghstraat in Boxtel voorziet bewoners van Boxtel, Haaren, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel.

Voorzitter Arjen Witteveen van Voedselbank Boxtel en omstreken is aangeslagen door de diefstal. ,,Hoe triest is het dat ze bij ons gestolen hebben. Deze spullen zijn voor arme gezinnen die zelf niet rond kunnen komen."

Volgens Witteveen is er zaterdagavond al een inbraakpoging gedaan bij de Voedselbank aan de Achterberghstraat in Boxtel. Vanochtend troffen vrijwilligers van de Voedselbank twee opengebroken poorten en een geforceerde deur aan. gestolen Er zijn onder meer wasmiddelen, Ice-tea en zoetwaren gestolen. Wat de waarde van de gestolen spullen is, heeft de Voedselbank nog niet becijferd.

De Voedselbank heeft weliswaar een alarminstallatie, maar die kon de dieven niet afschrikken. Wat de organisatie nu gaat doen, kan Witteveen nog niet zeggen. ,,We kijken wat we nog aan extra beveiligingsmaatregelen kunnen nemen. Maar wij kunnen ons geen peperdure alarminstallatie veroorloven."  

De politie vraagt aan eventuele getuigen om zich bij hen te melden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement