Volledig scherm
Een arrestatieteam aan het werk. Dit waren niet de agenten die in Schijndel in actie kwamen. © ANP

Hoe de politie een gezochte oplichter (38) opspoorde en in Schijndel arresteerde

SCHIJNDEL - Een voortvluchtige crimineel (38) die onder andere verdacht wordt van oplichting, bedreiging en stalking, is afgelopen vrijdag opgepakt. Dat gebeurde in berging van het appartement van een familielid in Schijndel, laat de politie donderdag weten.

Volgens de politie is de crimineel een landelijk actieve oplichter die geweld niet schroomt. Hij werd een tijd lang gezocht door politie en justitie, omdat hij nog een gevangenisstraf van 730 dagen moet uitzitten. Bovendien heeft hij pas geleden zijn ex-partner gestalkt en ernstige bedreigingen aan haar adres geuit.

Opsporingsmiddelen

De laatste weken werden er allerlei opsporingsmiddelen ingezet om de man te vinden, waaronder het aftappen van zijn mobiele telefoon. Al snel wordt duidelijk dat hij op dat moment in het buitenland is. Eind juli laten de gegevens zien dat hij weer in Nederland is.

Begin augustus krijgt de politie in beeld in wat voor auto hij zich verplaatst en kan een speciale eenheid een 'baken' onder zijn auto plaatsen. Dankzij dit baken kunnen agenten hem afgelopen vrijdag in Schijndel in de boeien slaan.

Inmiddels zit de 38-jarige crimineel achter slot en grendel in de gevangenis in Grave.