Volledig scherm
Hardlopen door Veghelse gebouwen op 3 november. © Thinkstock

In het donker rennen door Veghelse gebouwen bij vijfde Krollenloop

VEGHEL -  Veel plaatsen gingen al voor met een alternatieve hardloopwedstrijd dwars dóór gebouwen heen, in Veghel kan het op 3 november ook. De Veghelse Krollenloop bestaat in 2018 vijf jaar en viert dat met een 'Krollenloop Urban Night Run'.

Het belooft niet zo maar een late hardloopwedstrijd te worden, maar ook het traject is ook bijzonder:  de deelnemers gaan die zaterdagavond door het centrum van Veghel rennen en een aantal bijzondere gebouwen. Om welke panden het gaat laat de organisatie van de Krollenloop nog niet los.

De Krollenloop, vernoemd naar het Veghelse anijsbroodje met speculaas, heeft sinds 2014 plaats over afstanden van  tien mijl en vervolgens 10,  5, 3 en 1 kilometer.

  1. Gestelaar (45) staat terecht voor  mishandelen dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'
    PREMIUM

    Gestelaar (45) staat terecht voor mishande­len dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'

    DEN BOSCH - Een inwoner van Sint-Michielsgestel (45) demonstreerde dinsdag tijdens een rechtszitting hoe hij zijn dochter (14) twee keer met de vlakke hand heeft geslagen. Het meisje, haar moeder en een buurvrouw beweerden eerst dat hij haar met een riem bijna had gewurgd. Ook zou met een stok zijn geslagen. Die verklaringen werden later teruggetrokken. Volgens het drietal zouden de eerdere verklaringen verkeerd zijn opgevat door (ver)taalproblemen.

Best e.o.