Volledig scherm
De vrijwilligers van stichting Toegankelijk Meierijstad. © Stichting Toegankelijk Meierijstad

Kinderen in Meierijstad leren hoe het is om blind te zijn

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Leerlingen in Meierijstad die ervaren hoe het is om invalide te zijn. Dat is een van de projecten waarmee de nieuwe stichting Toegankelijk Meierijstad van start gaat. 

Hoe is het om blind te zijn en met een stok te lopen? En hoe is het om in een rolstoel te zitten? Dat gaan leerlingen van de groepen 8 op basisscholen in Meierijstad ervaren als zij deelnemen aan een scholenproject van de nieuwe stichting Toegankelijk Meierijstad. ,,Het is een echt doe-project", zegt secretaris Marion de Laat. ,,In Veghel deden we dit al enkele jaren, nu gaan we ook toepassen op basisscholen in de oude gemeenten Sint-Oedenrode en Schijndel."

De Stichting Toegankelijk Meierijstad ontstond na het samengaan van Stichting Platform voor Ouderen en Gehandicapten Veghel, stichting Toegankelijkheid Sint-Oedenrode en een deel van de werkzaamheden op dit gebied van de Seniorenraad Schijndel. Het doel van de stichting is om toe te zien en te werken aan goede bereikbaarheid en toegankelijkheid van onder meer winkels, horeca, openbare gebouwen en sportaccommodaties voor mensen met een beperking.