Volledig scherm
© stock.xchng

Koffieconcert met pianisten die link hebben met Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Tijdens het Mathieu Dirven koffieconcert op zondag 23 oktober zijn pianisten te gast die in Rooi wonen of werken, of op een andere manier gelieerd zijn aan deze plaats.

Brechje van den Brand, pianiste en medewerkster van de werkgroep, nodigde diverse muzikanten uit om vanaf 11.30 uur mee te spelen in kasteel Henkenshage op Laan van Henkenshage 3. Bijzonder aan dit concert is dat er zowel solo als 4- en 6-handig gespeeld zal worden. Nicole Krijnen en Jos Friedrich vertolken op twee vleugels een sonate van Mozart en ook zullen er stukken worden gespeeld van componisten als Scarlatti, Schubert, Scriabin, Einaudi en Rachmaninov. De entreeprijs is 7,50 euro, kinderen betalen 3 euro. Reserveren is via e-mail mogelijk en kaarten zijn ook verkrijgbaar bij het VVV-kantoor op Kerkstraat 20. Meer info is na te lezen op de website van de organisatie.

Behalve zeer ervaren pianisten als Wim van den Hoek, Ruud Bouman, Maarten van den Hoven, Brechje van den Brand, Nicole Krijnen en Jos Friedrich zal ook het jonge talent niet ontbreken. Zo zullen ook Jochem Brusse, Tobia Klokgieters en Diana Pivak te horen zijn.

Best e.o.