Volledig scherm
Archieffoto © ANP XTRA

Niet iedereen in Meierijstad kan Omroep Meierij in januari volgen: zender stoeit nog met Ziggo

SINT-OEDENRODE - De nieuwe Omroep Meierij in Meierijstad wil in januari starten met uitzenden, maar nog niet zeker is dat alle inwoners de uitzendingen op tv kunnen zien.

Bij de installatie van burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad op woensdag 6 december gaat de nieuwe Omroep Meierij al voor de eerste keer live. ,,Dan kunnen de inwoners voor de eerste keer kennismaken met ons”, zegt voorzitter Bart Eijkemans van Stichting Omroep Meierijstad. De oud-wethouder van Schijndel ziet het helemaal zitten. ,,We maken een nieuwe start met een spiksplinsternieuwe omroep.”

De omroep wil in de loop van januari starten met de eerste uitzendingen op radio en tv. Eijkemans: ,,De precieze datum weten we nog niet. Het hangt ervan af wanneer we onze licentie ontvangen van het Commissariaat voor de Media.”

Ziggo

Vóór de eerste uitzendingen heeft het bestuur van de omroep nog wel wat flinke hobbels te nemen. Met tv-aanbieder Ziggo is nog geen overeenstemming bereikt over het uitzenden van Omroep Meierij (OM). Eijkemans: ,,Het gaat om een technisch probleem. Meierijstad is zo groot dat Ziggo drie knooppunten heeft hier, Schijndel krijgt de uitzendingen via Den Bosch, Sint-Oedenrode via Eindhoven en Veghel via Uden. Ziggo krijgt het nog niet voor elkaar om alles op elkaar af te stemmen. En ze zijn er nog niet uit wat eventuele extra kosten zijn.” Bij aanbieder KPN speelt dit probleem niet. OM is ook met de lokale zender DTV in gesprek over het aanbieden van tv-uitzendingen.

Omroep Meierij is een fusie van Lokale Omroep Schijndel (LOS), Stichting Lokale Omroep Veghel-Uden (SLOVU) en Stichting TV De Meierij (Sint-Oedenrode).

Vrijwilligers

De omroep start met circa 60 vrijwilligers. Niet alle vrijwilligers van de oude omroepen zijn blij met de samenwerking en de nieuwe werkwijze, maar Eijkemans verwacht toch steeds meer enthousiasme. ,,Onze slogan is niet voor niets Wij zijn OM.”

De omroep heeft straks één betaalde kracht. Dat wordt Jan de Vries van Omroep Brabant, hij wordt hoofdredacteur ad interim. Eijkemans: ,,We gaan nauw samenwerken met Omroep Brabant. We hebben daar allebei profijt van.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement