Volledig scherm
Bart Eijkemans, de voorzitter van Omroep Meierij in Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Omroep Meierij trapt nu écht af in Meierijstad

SCHIJNDEL -  Omroep Meierij gaat nu pas écht beginnen. Op zaterdag 24 maart is een kick-off-uitzending van de nieuwe lokale omroep voor de gemeente Meierijstad. 

,,Onze proeftijd is om, we gaan nu voor het echie", zei voorzitter Bart Eijkemans van Omroep Meierij woensdagmiddag tijdens een persgesprek. De lokale omroep maakt sinds begin dit jaar programma's voor radio en tv, maar is sinds 1 maart pas in alle huiskamers digitaal te ontvangen op tv. Ziggo kreeg het niet eerder voor elkaar Omroep Meierij (OM) overal in Meierijstad uit te zenden. 

Volledig scherm
Het bestuur van Omroep Meierij met vlnr: penningmeester Jan Roozendaal, voorzitter Bart Eijkemans en secretaris Antonie van der Staak. © Robèrt van Lith/BD

De officiële aftrap van OM heeft zaterdag 24 maart vanaf 14.00 uur plaats in de hal van cultureel centrum 't Spectrum in Schijndel. Het gaat om een twee uur durend programma, dat pas op zondag 25 maart op tv wordt uitgezonden. ,,We hebben er bewust voor gekozen het niet live te doen omdat we dan nog eventueel kunnen sleutelen", aldus Jan de Vries, de interim-hoofdredacteur van de lokale omroep. 

Het kick-off-programma bestaat onder meer uit een interview met burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad, een discussie over de rol van de lokale journalistiek, gesprekken met bestuursleden van maatschappelijke organisaties en optredens van leerlingen van Phoenix Cultuur. 

De regie van het programma is in handen van de ervaren regisseur en programmamaker Jan de Jong uit Schijndel. De kick-off-uitzending van OM wordt na de eerste keer op zondag 09.00 uur geregeld herhaald op tv. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement