Volledig scherm
PREMIUM
De Proeffabriek aan de Noordkade in Veghel.In het voormalige Cehavecomplex zijn diverse verenigingen en bedrijven gevestigd. © Van Assendelft Fotografie

Ondernemers vrezen 'uitholling centrum Veghel' door bloemen op Noordkade

VEGHEL/DEN BOSCH - De Verenigde Eigenaren Centrum Veghel en de  Ondernemersvereniging Centrum Veghel willen dat er snel een eind komt aan de verkoop van bloemen door Trendsetters Styling & Inrichtingen BV op de Noordkade in Veghel. Daarom vragen ze  de bestuursrechter om een voorlopige voorziening.  De rechter doet binnen twee weken uitspraak. 

De hoofdactiviteit van Trendsetters  is het vervaardigen van bloemdecoraties voor evenementen. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook bloemen in een winkeltje van 60 vierkante meter op de Noordkade. En dat is tegen het zere been van de Veghelse ondernemers. Ze vroegen de gemeente om te handhaven, want de activiteit zou in strijd zijn met het bestemmingsplan. De gemeente voelde daar aanvankelijk niks voor, later weer wel, maar inmiddels is de termijn waarbinnen de verkoopactiviteit moet zijn gestopt, de zogeheten begunstigingstermijn, die op 31 mei eindigde, met drie maanden verlengd. Zeer tegen de zin van de ondernemersvereniging.