Volledig scherm
Oldtimers voor de oudere liefhebbers en kratjes stapelen voor de jeugd tijdens het Open veldfeest Erp. © Hans van Alebeek

Open veldfeest Erp vol 'oudjes' een 'mooi rustig dorpsfeestje'

ERP - De oudjes domineerden de achtste editie van het 'Open veldfeest' in Erp. Zaterdagavond was dat El Cid, de roemruchte Erps/Keldonkse band uit de jaren zestig, die het feest muzikaal mocht aftrappen. Met in hun kielzog natuurlijk veel oude fans die hun muziek nog steeds waarderen. 

Later die avond traden onder andere ook nog Killed by Martians en Seasons Crow op. Volgens de organisatie kwamen er ruim vijftig mensen op af. 

Veel van diezelfde oudjes waren zondagmiddag weer present, vaak vergezeld van hun (klein)kinderen voor het gevarieerde programma van JJC en Jong Nederland. Zij konden genieten van echte oldtimers, oudjes op vier wielen, die de eigenaren vol trots op het veld hadden geparkeerd. 

Kratjes stapelen 

Maar de jeugd had meer oog voor het stoere wandklimmen of nog spectaculairdere kratjes stapelen. Sommige kinderen kwamen wel achttien kratjes hoog - veilig gezekerd aan een touw dat wel want ooit gaat die toren om.   

Alles bij elkaar was het ook zondagmiddag niet echt druk maar wel gezellig rondom de knutseltenten en de expositie van lokale kunstenaars met werk dat varieerde van schilderijen en hoeden tot houten en stenen beelden. ,,Dit is toch mooi zo", aldus organisator Mari Welte. ,,Meer volk mag altijd maar je ziet dat iedereen die er is, het naar zijn zin heeft. Daar gaat het om."

Volledig scherm
Glimmende oldtimers op het Open veldfeest Erp. © Hans van Alebeek