Han Looijen kondigt vertrek aan in Sint-Michielsgestel
Volledig scherm
PREMIUM
Han Looijen kondigt vertrek aan in Sint-Michielsgestel © Jan Zandee

Plots kondigt hij vertrek aan: Han Looijen stopt als burgemeester van Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Als een duiveltje uit een doosje. Burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel stopt per 1 oktober als burgemeester. ,,Sint-Michielsgestel is een prachtige gemeente, maar heeft een ander type burgemeester nodig dan ik”, zo meldde hij donderdagavond rond middernacht in de gemeenteraad.

 1. Bob de Jong flitsend van start op openingsavond ELE Rally: Hyundai-piloot wint drie van de vier proeven
  ELE Rally

  Bob de Jong flitsend van start op openings­avond ELE Rally: Hyun­dai-pi­loot wint drie van de vier proeven

  De West-Brabander Bob de Jong heeft de eerste avond van de ELE Rally afgesloten als klassementsleider. Hij stuurde zijn Hyundai i20 R5 als snelste over de in totaal vier proeven in Lierop en Asten. De Duitser Bjorn Satorius (Ford Fiesta R5) en Kevin van Deijne (Hyundai i20 R5) volgen hem op respectievelijk 14 en 20 seconden. De rally wordt zaterdagmorgen vervolgd met nog eens elf klassementsproeven. De winnaar wordt zaterdagavond laat terugverwacht in startplaats Son.
  Veghel
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?