Volledig scherm

Raad Rooi niet enthousiast over AH-plan

SINT-OEDENRODE - Een plan als een te kleine schoen die je met een schoenlepel om je voet moet zien te krijgen, aldus de VVD. Of als een jurk die na de feestdagen eigenlijk niet meer past, maar die je toch aan moest trekken, vond HvR. De onderliggende boodschap van de Rooise politiek was donderdagavond tijdens een commissievergadering helder.

Een grote Albert Heijn op het bescheiden De Leijerterrein aan de Borchmolendijk, dat past eigenlijk niet. Over twee weken moet tijdens de raadsvergadering blijken of de partijen tot een oplossing komen die iets minder knelt.

De supermarkt heeft aan de Rooise Markt al jaren te weinig ruimte. Het is de kleinste Albert Heijn in de omgeving, en uitbreidingsmogelijkheden zijn er op die plek niet. Daarom is de afgelopen maanden onderzocht wat de effecten zijn van een verhuizing naar het oude slijterijterrein, tientallen meters verderop. Omwonenden van het De Leijerterrein zijn mordicus tegen de plannen. Hun bezwaren werden door de fracties onderschreven. "Vanuit de Albert Heijn is de wens heel goed te begrijpen", redeneerde Janneke van Vugt (HvR). "Die wil al jaren uitbreiden. Zowel op de huidige plek als op de Rabobanklocatie kan dat niet. Maar op deze plek hebben we te maken met mensen die in 2007, 2008 rond het Sluisplein zijn komen wonen in een plan vol groen. Het groen op het plein gaat al verloren door alle parkeerders van de Aldi. Dat is niet kies naar omwonenden."

Best e.o.