Volledig scherm
Schade in kledingwinkel St. Oedenrode © Schade in kledingwinkel St. Oedenrode

Ravage in kledingzaak, vrees dat inbrekers terugkomen: 'Morgen lukt het ze misschien wel'

SINT- OEDENRODE/OIRSCHOT - Drie paspoppen liggen beschadigd op de grond. Eromheen liggen glassplinters en houtsnippers. De ravage is groot in kledingwinkel Switch Fashion & Lifestyle in Sint-Oedenrode. Met grof geweld probeerden inbrekers donderdagnacht in te breken. Het lukte ze niet. Dolinda Opheij (42) slaakt een diepe zucht. “Nu is het mislukt, maar misschien lukt het ze morgen wel. Ze moeten gepakt worden”, zegt de eigenaresse tegen deze krant.

Vlak na middernacht rinkelt de telefoon van Opheij. Het is haar vader. “De ramen van je winkel liggen eruit. Je moet nu komen”, roept hij door de telefoon. Dolinda aarzelt niet en snelt zich naar haar winkel, waar ze een ravage aantreft. “Je verwacht zoiets niet. Je denkt dat dit je niet overkomt, maar dat is nu dus wel gebeurd.”

Schrale troost
Hoewel de schade groot is, is er één schrale troost: er is niets gestolen. Dankzij de strenge beveiliging zijn de dieven niet verder dan de etalage gekomen. “We hebben gelukkig beveiligd glas”, zegt Opheij. “Bovendien bestaat onze etalage uit een constructie van staal, glas en hout. Daar kom je niet zomaar doorheen.”

Desondanks zit de schrik er goed in bij de eigenaresse en haar werknemers. “Dat er mensen proberen in te breken bij je winkel is absoluut geen fijne gedachte. Gelukkig hebben omwonenden de inbrekers weten te verjagen. Ze stapten in hun auto en scheurden weg met piepende banden. Ik hoop dat de politie ze nog pakt. Het is de laatste tijd goed raak in St. Oedenrode.”

Veel tips
Inmiddels is de kledingwinkel weer open. Veel bezoekers steken Opheij een hart onder de riem. “Het is heel fijn dat iedereen zo meeleeft en meedenkt. We krijgen veel tips binnen van mensen die denken verdachte situaties te hebben gezien.”

Behalve in St. Oedenrode, was het donderdagnacht ook raak in Oirschot. Ook daar werd er bij een kledingzaak ingebroken.

Volgens de politie gaat het mogelijk om dezelfde daders. Ze gingen op een vergelijkbare manier te werk. Er zouden drie personen zijn gezien die in een zwarte auto zijn gevlucht.

Best e.o.