Volledig scherm
Minister van Protocol Johan van Gerwen 'kwèkte' tussen de hop. © Peter De Bruijn

'Schorsbos kwèkt!' is motto van carnaval 2019 in Schijndel

SCHIJNDEL - 'Schorsbos kwèkt!' Dat is het motto van het carnaval in Schijndel in 2019. Het nieuwe motto werd zondag tijdens het hopoogstfeest bij de Schaapskooi in Schijndel door minister van protocol Johan van Gerwen bekendgemaakt.

De eerste carnavalsvereniging in Schijndel, die het carnaval in Schorsbos heeft opgericht heette 'De Hopplukkers.' ,,We hebben een lange verbintenis met de hop", aldus van Gerwen.

,,Er wordt straks tijdens het komende carnaval weer volop gekwèkt in het Schorsbos", zegt hij even later. ,,We hebben hier bijvoorbeeld een groot Liekusfeest, een bloeiende gemeenteraad en een raad van elluf. We maken het motto nu al bekend zodat wagenbouwers en liedjesschrijvers flink aan de slag kunnen met het nieuwe thema. Ik heb er hoge verwachtingen van."

De minister vervolgt: ,,Je zou kunnen zeggen dat het vandaag het begin van het carnavalsseizoen is. Nee, niet de start van het carnaval. Dat is ook in Schorsbos net als overal op de elfde van de elfde. De oetels kwèkken in Den Bosch. De eenden in Eendengat (Boxtel red.) Alles kwèkt rondom ons heen. Het wordt tijd dat wij ons in het Schorsbos ook weer eens laten horen."