Volledig scherm
Voetbalclub Rhode in Sint-Oedenrode kan een grondige verbouwing van het sportpark tegemoet zien. © Robèrt van Lith/BD

Twijfels in gemeenteraad Meierijstad over miljoenen voor voetbalclub Rhode

SINT-OEDENRODE - In de gemeenteraad van Meierijstad bestaan twijfels over de plannen voor renovatie van Sportpark De Neul in Sint-Oedenrode, waarbij de velden van voetbalclub Rhode worden gerenoveerd. 

Meierijstad wil hier twee miljoen euro voor uittrekken. Rhode krijgt twee à drie kunstgrasvelden. De twijfels zitten in het risico op overstroming. Vooral de coalitiepartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen SP, Hart voor Schijndel en Lijst Blanco hebben hier de nodige vragen over. ,,Hoe zit het met de risico's als De Neul nog eens overstroomt?", wilde Nick de Laat van de VVD bijvoorbeeld weten. Sportwethouder Coby van der Pas (CDA) antwoordde dat de gemeente garant staat voor de risico's. 

Verhuizen naar De Kienehoef is volgens haar geen optie, vooral vanwege de kosten.

De volledige raad gaat wel akkoord met het extra voorbereidingskrediet van een ton. Dat is nodig voor meer onderzoek op De Neul. In maart volgt het kredietvoorstel voor renovatie van het sportpark.

Voetbalclub Rhode wacht al lange tijd op de opknapbeurt van het sportpark De Neul. De club kampte er al enkele keren met wateroverlast vanwege hoge waterstand in de nabijgelegen Dommel. Lange tijd was sprake van verhuizing naar sportpark De Kienehoef in Sint-Oedenrode, maar volgens het gemeentebestuur van Meierijstad kost dit miljoenen meer dan het opknappen van De Neul.

Het streven is om na dit seizoen te starten met de renovatie van het sportpark. Bij de start van het nieuwe seizoen zou het dan klaar moeten zijn. VVD'er De Laat: ,,Ik vraag me af of dat wel een realistische datum is."

Volledig scherm
Rhode kampt nu en dan met wateroverlast op het terrein langs de Dommel. © Robèrt van Lith/BD
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement