Volledig scherm
De bewoners zijn vastgebonden. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Vader en zoon vastgebonden bij gewelddadige woningoverval in Veghel, huis deels leeggeruimd

updateVEGHEL – Meerdere mannen hebben vrijdagochtend rond half acht een gewelddadige overval gepleegd op een woning aan de Van Speijkstraat in Veghel. Deels werd het huis waarop de overval plaatsvond vrijdagmiddag leeggeruimd, onder meer werden allerlei zwarte kuipen naar buiten gebracht en afgevoerd, mogelijk benodigdheden voor een hennepkwekerij. De politie wilde nog niet zeggen wat er aan de hand is. 

Drie tot vier Engels sprekende mannen zijn de woning binnen gegaan en hebben vervolgens de bewoners - een vader en een zoon - vastgebonden. De slachtoffers zijn daarbij niet gewond geraakt. Er zijn ook geen wapens gezien. 

De daders zijn ervandoor gegaan met een nog onbekende buit. De politie zoekt naar getuigen en doet onderzoek in en rondom de woning. Agenten zijn in gesprek met verschillende buurtbewoners. Specialisten van forensische opsporing doen onderzoek naar sporen. Ook wordt er gekeken of er nog bruikbare camerabeelden zijn. De bewoners zelf waren vrijdagmiddag niet thuis. 

Volledig scherm
De politie is uitgerukt naar de Van Speijkstraat in Veghel. © Tom Vos / BD
Volledig scherm
Het huis waarop de overal vrijdagochtend vroeg plaatsvond, wordt door de politie vrijdagmiddag deels leeggeruimd. © Tom Vos
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement