Volledig scherm
Wim van Meijl: "Het veld moet professioneel bewerkt worden voordat het bespeelbaar is."

Vandaal vernielt voetbalveld Rhode

SINT-OEDENRODE - Een van de velden van voetbalvereniging Rhode in Sint-Oedenrode is vernield. Een 19-jarige man uit Boxtel reed begin deze week met zijn auto meerdere rondjes en maakte daarbij diepe sporen op het grasveld, dat daardoor onbespeelbaar is geworden.

Uiteindelijk reed de man zich vast tegen de hellende zijkant van het veld. Een voorbijganger waarschuwde de politie, die de man aanhield. Hij bekende schuldig te zijn.

Bij de voetbalvereniging heerst diepe verontwaardiging. Voorzitter Wim van Meijl weet nog niet hoe het probleem opgelost moet worden. Wellicht kan het naastgelegen trainingsveld tijdelijk dienen als speelveld, maar dat ligt er momenteel ook drassig en zanderig bij.

Het bewuste veld 5 ligt aan fietspad Klaverpad, is niet omheind en wordt openbaar gebruikt. Toch is een dergelijke vernieling nooit eerder voorgekomen. "Dit is geen klus die door onze vrijwilligers opgelost kan worden", zegt Van Meijl. "Het veld moet professioneel bewerkt worden om weer goed bespeelbaar te zijn. De kosten? Die zijn voor rekening van de dader."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement