Volledig scherm
De sloop van het Heijzoo-pand ligt even stil vanwege de vondst van asbest © Lieke Mulder

Vondst asbest vertraagt sloop oude pand Heijzoo in Mariaheide

MARIAHEIDE - De sloop van het oude Heijzoo-pand aan de Pastoor van Haarenstraat in Mariaheide is stilgelegd, vanwege de vondst van asbest. Pas als alle asbest door een gespecialiseerd bedrijf is verwijderd, kan het pand definitief gesloopt worden. 

Willy van Mensvoort van sloopbedrijf Van Mensvoort uit Mariaheide: ,,Een gespecialiseerd bedrijf had al asbest verwijderd, maar toen we verder gingen met de sloop, kwamen we nóg meer asbest tegen. Onder andere in een tussenmuur die vroeger een buitenmuur was en op het dak van een aanbouw. Op zo'n moment moet je het zekere voor het onzekere nemen en alles weer stilleggen."

Volgende week wordt het asbest verwijderd, in de week 24 september gaat het oude bedrijfspand, waar vroeger stoffenhandel Heijzoo zat en de afgelopen jaren een kringloopwinkel, definitief tegen de vlakte. Vervolgens start in oktober de bouw van zeven rijwoningen. Als alles volgens plan verloopt, worden die in de tweede helft van 2019 opgeleverd. De woningen zijn gewild: inmiddels zijn ze op één na allemaal verkocht, meldt makelaar Partner Wonen. 

Volledig scherm
De zeven woningen die op de plek van Heijzoo gebouwd worden © Partner Wonen