Volledig scherm
De paardenstal in Veghels Buiten moet aan de buitenkant nog met hout worden bekleed zodat hij beter past bij de omgeving. © Kees Backx/BD

VVD Meierijstad: 'Nieuwkomers in Veghels Buiten zijn te gast'

VEGHEL - De VVD Meierijstad hoopt dat de juridische overwinning die een aantal nieuwkomers in Veghels Buiten boekten tegen een daar aanwezige paardenstal, slechts een tijdelijke is. De fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. 

Wat de VVD betreft dienen nieuwe bewoners van Veghelse Buiten de bestaande zaken in het gebied te respecteren en te accepteren. 'De nieuwe bewoners zijn wat ons betreft te gast',  stellen de liberalen. De fractie schrijft: 'Dat is  inherent aan de opzet van Veghels Buiten zoals die met het masterplan uit 2008 is vormgegeven. Daar willen we graag aan vasthouden'. 

Quote

Nieuwko­mers dienen bestaande zaken in Veghels Buiten te respecte­ren

VVD Meierijstad

De liberalen vinden dat er, waar mogelijk,  ook ontwikkelmogelijkheden moeten zijn voor niet-woonfuncties in Veghels Buiten. De fractie zegt nog wel mogelijkheden te zien om de door de rechter illegaal verklaarde paardenstal te legaliseren. 

  1. Gestelaar (45) staat terecht voor  mishandelen dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'
    PREMIUM

    Gestelaar (45) staat terecht voor mishande­len dochter (14): 'In Syrië heel gewoon'

    DEN BOSCH - Een inwoner van Sint-Michielsgestel (45) demonstreerde dinsdag tijdens een rechtszitting hoe hij zijn dochter (14) twee keer met de vlakke hand heeft geslagen. Het meisje, haar moeder en een buurvrouw beweerden eerst dat hij haar met een riem bijna had gewurgd. Ook zou met een stok zijn geslagen. Die verklaringen werden later teruggetrokken. Volgens het drietal zouden de eerdere verklaringen verkeerd zijn opgevat door (ver)taalproblemen.

Best e.o.