Volledig scherm
De door Gemertenaar Albert van Boxtel gemaakte reproductie van het schilderij van Jan van Amstel en zijn tweede vrouw Anna Boxhoorn.

Waarom stierf Jan van Amstel in Schijndel? Wandeling geeft antwoord

SCHIJNDEL - Hoe komt het toch dat zeeheld Jan van Amstel in 1669 zijn laatste rustplaats in Schijndel vond? En wat stelt het beeldje op de gevel van het pand op de hoek Pompstraat-Hoofdstraat in Schijndel voor?

Antwoorden op dit soort vragen krijgen deelnemers aan een van de historische wandelingen en rondleidingen die deze zomer in Schijndel gepland staan. 

Het VVV in Schijndel houdt op donderdag 5 juli en dinsdag 17 juli historische dorpswandelingen. Om 19.00 uur vertrekt een dorpsgids vanaf het VVV-agentschap aan de Pompstraat 17 in Schijndel voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur door het centrum. De gids geeft uitleg over onder meer de oudste straten van Schijndel, het verdwenen tramstation en het oude hervormde kerkje. Deelname kost 3,50 euro per persoon. 

Volledig scherm
De Glazen Boerderij in Schijndel is ontworpen door oud-Schijndelaar Winy Maas. © Marc Bolsius

Glazen Boerderij

Zondag 15 juli volgt een rondleiding in en rondom de Glazen Boerderij op de Markt. Deze begint om 14.00 uur. Er wordt onder meer uitgelegd waarom de boerderij ongeveer 1,6 keer zo groot is dan de gemiddelde Schijndelse boerderij. Aanmelden voor de wandelingen of rondleidingen kan bij het VVV.